Amek

15 Jul 19
Hizatul's Outcry

In a few days, will mark one year I am in waqi’ UM. Sekejap je masa berlalu. Tadi baru lps jmpe tasha, rush sgt rasa, x hbes nak luahkan semua bnde. I need more time to talk utk luahkan bnde tp i know well it is not a good thing sbb nti org yg terpaksa […]

15 Jul 19
Geng Travel Budget

Ikut iti asal perlu depart to Lake Matheson (5min) at 9am. Tapi bila check weather akan hujan. Jadi redha aje esok ni macam mana. Lepas subuh terus bangun dan keluar ke destinasi. Return walk from carpark to jetty (1hr – ikut body performance kami la.. hehehe), amik gambar (30m). Tapi laluan ke tasik saja dah […]

15 Jul 19
Journey with our darling buds of May

Assalamualaikum everyone. As promised (mcm artis), i will share some tips and tricks during pregnancy that i did when having mochi in my tummy for 38 weeks 6 days. Food intake Benda paling sedih nak stop is sashimi sebab once dapat tahu pregnant, benda first dalam list takleh makan is raw food. Tapi time second […]

07 Jul 19
The life of a functionalist.

Because I can only rant half half to MX who won’t really get it. I’m sorely disappointed that those 2, blaja agama tinggi, dah bergelar ustaz ustazah, tapi buat majlis macam orang yang tak ada pelajaran. The music. Kenapa mesti ada muzik? Dah tentu2 terlarang. Some is nasyid but not all. Kluar jugak lagu Justin […]

07 Jul 19
MINYAK HANG PADU

Minyak Hang Padu ” PERGHHH BRO! BINI AKU SUKA WEH BATANG AKU MAKIN PANJANG. KERASSS 🍆💦” . Mula2 aku xyakin betul dgn Hang Padu ni. Ye la xpernah pakai apa2 prpduk kan. .Lepas tu plak bini aku kata klu batang aku lagi panjang lagi sedap katanya. Tebal da mantap. 5.5 inci. . . Tapi.. . […]

07 Jul 19
The life of a functionalist.

How exactly do you deal with nasty people? All I meant was I had no idea what was packed because I was busy trying not to die. Kalau dah takda tu sudah lah. Then just ayam or whatever else is there lor. There’s still so much leftovers, we have to finish before it goes bad, […]

06 Jul 19
Andiko St. Mancayo

  Rabab Alkawi Bareh sirahlah buek ka bubua Nan lah masak bagulo balun Bungo saka daunnyo gugua Maratok kabun ka bakeh ambun Kaliki masak di lubuak Oi dibaliak batang baringin, ndeh diak Kayu abih lah panggak tak ampuak Apo nan ka tenggang abu dingin. Ayai sirah jo ladang padi Itu keloknyo panurunan Lunyah sudah baniahlahnyo […]

02 Jul 19

When I first saw her, the only thing that crosses my mind at that very moment was “ok, she seems scary but still, ok”. I know that she is a friend of a senior I was once close to, but I never had a conversation with her because I was not that friendly before. And […]

30 Jun 19
ertihidupme

Resipi udang butter  Bahan-bahan : 10 ekor udang 3 biji telur kuning Lada Garam Daun kari Butter 1 cawan Minyak masak 3 ulas bawang merah 1 ulas bawah putih Cili padi Cara buat sarang telur Campurkan 1 cawan minyak masak dan butter… Gunakan senduk bulat kacau arah jam..kacau sehala je taw… Kacau tanpa henti smpai […]

24 Jun 19
Kisah mekcha dan anak anaknya

I baru nak berkecimpung dalam dunia kepalsuan (gitu… ). Makin meningkat usia seakan memahami perasaan cik ta gituuu. Masa baru nak start pakai, homai… sangat mencabar howkeh.. dah la terkial kial nak lekat kt mata, ian plak baru bgn tdo dengan cengengnye mommy itu… mommy ini… tp yg kagumnya, first time pakai ok. Seken time […]

21 Jun 19

aMEK , germany 19

21 Jun 19
Cuddle Like Penguins

Hari raya keempat mamadaddy jemput a few saudara mara daddy punya side dtg makan. Disebabkan jija kata nk dtg pkl 11am sbb lepastu dia nk blk temerloh, tak dan la mama nk siapkan mee kari dia. So pagi tu i dgn segera masak nasi goreng sardin. Rendang ayam and kuah kacang pun dh siap panaskan. […]

20 Jun 19
Kopi Pasta

ALKISAH MAKA TERSEBUTLAH KISAH. TOIBBB.. Di sebuah Negara Pasir Berdengung, ada sebuah kampung yang tak bernama. Kat tengah-tengah kampung itu ada satu perigi besar yang menjadi satu-satunya punca air penduduk kat situ. Di situlah mereka bermandi-manda.Di situlah mereka membasuh pakaian.Di situlah mereka mengambil wuduk. Suatu pagi, Tok Bilal pergi ke perigi untuk mengambil wuduk bersedia […]

20 Jun 19

UPSI CONFESSIONS

Wahai pihak pentadbiran UPSI & Kolej, kalian tak kesian ka kepada pelajar degree yang stay kolej? Dahlah dulu sediakan 6 blok utk diploma, now tmbah lagi pulak sampai amek ruang kolej degree? Bagilah siap kolej baru ka, student sedia ada nak stay mana? That’s why harga rumah luar makin melonjak, kalian sedar ke tak? Or […]

17 Jun 19

UPSI CONFESSIONS

UC. Aku sem 1 intake Feb 2019. Nak tanya sebab koku next sem aku amek SUKSIS. Macam mana nak tau tarikh exactly bila ujian saringan? Selalunya seminggu awal sebelum daftar kolej or macam mana? Senior2 cane eh?