Raketa

10 Jun 19
Moon Landing Memories

Dr Nicola Thomas is a teacher and researcher specialising in German and British poetry of the post-war period. She is currently Departmental Lecturer in German at The Queen’s College, University of Oxford. The Moon has always held a special appeal for lyric poets. Joachim Kalka notes that its varied trajectory through the sky, its shifting […]

05 Jun 19
Proinformacion

Tensionet midis SHBA dhe Turqisë nuk po ulen. Presidenti Erdogan e shpërfill Uashingtonin, sepse – pavarësisht anëtarësisë në NATO – nuk do ta anulojë kontratën e armatimit me Rusinë. Qeveria turke i përmbahet planit të saj për të blerë një sistem rus të mbrojtjes raketore. Presidenti Rexhep Tajip Erdogan refuzon të tërhiqet nga marrëveshja me […]

24 May 19
Liga Raketa

Thanks for joining me! Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton

24 May 19
PRAVNI BUDILNIK

Pre tačno četiri godine, nakon još jednog nevremena praćenog gradom, pisao sam o tome kako se već dvadeset i tri godine (da, dobro ste pročitali) čeka na novi zakon o odbrani od grada;  slučajno ili ne, nepunih mesec dana kasnije, novi zakon je donet.  Čitajući isti pomislili biste kako u međuvremenu grad mora da nijednom […]