Sekonda

11 Apr 19
Gazeta Kaktus

Epilepsia eshte nje semundje me baze organike te trurit , e cila trajtohet nga neurologjia , por behet objekt vlersimi psikiatrik dhe neurologjik , ne rastet kur manifestohen sjellje te cilat kane nevoje te vlersohen.Epilepsia shfaqet me kriza konvulsive te papritura , eshte nje dukuri qe mund te krahasohet me shkarkimin e rrufese.Krizat e saj […]

23 Mar 19
Filologus

Diku në Transilvani, përbindëshi Drakula fle në arkëmortin e tij, duke pritur të bjerë nata. Sigurisht që një ekspozim në rrezet e diellit do t’i shkaktonte shpërbërje të menjëhershme, kështu, ai qëndron i mbrojtur në dhomëzën prej sateni duke mbartur mbi supe emrin e mirë të familjes. Pastaj, çasti i errësirës vjen dhe falë një […]