Shaklee

26 Jun 19
Sihat Cheeria

Strok adalah “serangan otak”. Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja pada bila-bila masa. Ia berlaku apabila aliran darah ke kawasan otak dipotong. Apabila ini berlaku, sel-sel otak hilang oksigen dan mula mati. Apabila sel-sel otak mati semasa strok, keupayaan dikawal oleh kawasan otak seperti memori dan kawalan otot hilang. Bagaimana seseorang terjejas oleh strok mereka bergantung kepada di mana […]

23 Jun 19
Slim Supplement

Keto Max Shred – In this timeframe, where people are involved on one side, it is entirely fundamental to concentrate on the prosperity on the contrary side. You will have seen that people are not as much power as they are depended upon to be and it is every one of the immediate aftereffects of […]

23 Jun 19
Syukuri Nikmat Allah

Wow…akak nak habaq ni…Shaklee ada buat FLASH SALE😱 Jimatttt manyakkkkk wooo…kalau jadi member lagiiiiik jimaatt weih. Flash Sale ni bermula dari 19 – 26 June 2019 jer taw. Boleh baca kat poster2 kat bawah tu kebaikan yang uols dapat dari setiap produk. Apalagi meh ler lekaih roger akak naaa…👇 http://www.wasap.my/60193737025

20 Jun 19
Sihat Cheeria

25 PERATUS DARIPADA TUBUH BADAN MANUSIA DIBINA DARIPADA PROTEIN. CONTOHNYA SEPERTI KUKU, KULIT DAN OTOT-OTOT ADALAH BERASAL DARIPADA PROTEIN. BILA KITA MENGAMBIL PROTEIN, ORGAN PENGHADAMAN AKAN MEMPROSES DAN MEMECAHKANNYA KEPADA ASID AMINO DAN DIHANTAR KEDALAM DARAH SETERUSNYA DIBAWA KESELURUH BADAN. SEL-SEL BADAN AKAN MEMILIH ASID-ASID AMINO YANG DIPERLUKAN UNTUK MEMBINA TISU-TISU BADAN YANG BARU, ANTIBODI, […]

20 Jun 19
Sihat Cheeria

Semua wanita mengidamkan kulit yang sihat dan cantik. Alangkah bahagia jika keluar rumah tanpa secalit make-up tapi muka tetap nampak berseri-seri. Antara masalah kulit yang sering wanita hadapi ialah kulit kusam dan tidak bercahaya. Untuk lebih mudah mengatasinya kita perlu mengelakkan punca terjadinya kulit kusam. #1 : STRESS/TEKANAN Stress ada masalah psikologi. Contoh stress yang […]

20 Jun 19
Sihat Cheeria

Bagaimanakah suplemen Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma? “Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma […]

19 Jun 19
Syukuri Nikmat Allah

Salam Ramadhan Ramai sekarang ni dah mula soping2 Ramadhan dan raya kann. Iyelah beli sikit2 dulu supaya nanti tak rasa beban sangat kalau beli sekali banyak. Ok kalau tengah soping2 tu jangan plak lupa soping untuk kesihatan sekeluarga jugak ye supaya sentiasa sihat di bulan Ramadhan dan Syawal nanti. Tak bestlah dah pakai baju cantik2 […]

19 Jun 19
Syukuri Nikmat Allah

Salam Ramadhan. Tentu sekarang ni ada yang masih sibuk buat persiapan raya kali terakhir ye. Selamat berjuang taw korang semua…hihihi Apa pun marilah kita berdoa agar segala ibadah yang kita lakukan sepanjang bulan Ramadhan ini diterima oleh Allah…aamiin. Kali ni saya nak share produk shaklee yang dah diberi nafas baru antaranya Shaklee Collagen Powder,Nutriferon dan […]

19 Jun 19
Sihat Cheeria

Ingat kembali punca utama kencing manis adalah apabila insulin tidak dapat dihasilkan dan isulin yang dihasilkan lemah, tidak berfungsi dengan baik . Jadi mesti la kita perlu rawat punca utama kan. Pankreas yang hasilkan insulin. Ini bermakna kita perlu pankreas yang sihat. Itu la tujuan kita ambil  dimana VIVIX berfungsi membina, merawat sel yang rosak. Sel > […]

19 Jun 19
Sihat Cheeria

Resveratrol dalam vivix membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku. Resveratrol juga bertindak […]

19 Jun 19
Sihat Cheeria

Bahaya darah tinggi ni, banyak cerita yang kita dengar pasal darah tinggi, macam silent killer, tetiba je, kena serangan. Jadi nak mantapkan lagi bacaan tekanan darah, supaya tak tinggi, cuba ikut 10 tips yang dicopy paste dari blog orang putih, selamat membaca. Darah tinggi boleh dirawat, jika kita tahu di mana puncanya, jadi saya akan […]

18 Jun 19
Southern Maryland CrossFit's Blog

“The best way to predict the future is to create it.”-Forrest Shaklee. Fitness 1.5 min. coach led snatch review 2.high hang (@ hip) power snatch 5-5-5-5 work to challenging in 7 min. 3.high hang (@ hip) power clean 5-5-5-5-5 work to challenging in 12 min. 2 rounds for time of: -10 power clean #95m #65f […]

18 Jun 19
Sihat Cheeria

STAR PRODUCTS PROMO IN THE HOUSE!  Jom tengok, mana tahu ada yang sesuai untuk anda. Siapa yang perlukan? Apa manfaatnya? Ostematrix Twin Pack(Pil Kalsium yang lengkap dengan Magnesium, Vita D, Boron, Mangan etc) Kerap rasa semut-semut Kerap rasa kebas-kebas Kerap krem (terutama yang pregnant) Melegakan lenguh-lenguh badan Susah tidur nyenyak Bantu masalah sembelit Sakit tulang […]

18 Jun 19
Sihat Cheeria

Umur adalah angka! Bila umur dah melangkaui 50an dan mghampiri warga emas apa yg menjadi keutamaan hidup adalah kesihatan dan masa lapang utk bsama family dan masa lapang utk beramal ibadah. Tahap kesihatan kite amat bgantung pd bagaimana kite memelihara kesihatan dan gaya hidup sejak remaja hingga kini.Ia jga bgantung pd ilmu dan pendedahan kite […]

18 Jun 19
Sihat Cheeria

CARA ORDER PRODUCT SHAKLEE Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Ampang, Setiawangsa, AU Keramat, Wangsa Maju, Taman Melawati, Batu Caves, Pandan Indah, Bandaraya KL dan kawasan sekitar. LATIFAH FAZRIPengedar Shaklee Kuala LumpurEmail: latifah.fazri@gmail.comCall/SMS/WhatsApp: 017-6313423

18 Jun 19
Sihat Cheeria

Asma atau ‘Bronchiol asthma’ bererti seseorang itu mengidap penyakit dimana salur-salur pernafasannya akan mengecil ketika asthma menyerang. Kena tahu kenapa asma bahaya. Inilah yang menyebabkan seseorang itu sukar bernafas dan nafasnya akan berbunyi. Peringkat kedua asthma adalah apabila berlaku radang ‘inflamation’ di dinding-dinding salur pernafasan tersebut atas tindakbalas badan. Dalam keadaan biasa dan normal kanak-kanak […]

17 Jun 19
Sihat Cheeria

Bila sudah ada kencing manis/ diabetic, semua makanan kena kawal. itu tak boleh, ini tak boleh. Adoii mana 1 yang boleh makan. Bila tak cukup makan, nutrisi dalam badan pun makin berkurang. Bila Nutrisi berkurang, macam mana kencing manis nak makin baik. Salah makan makin naik bacaan gula. Silap gaya kaki kena potong. Berbanding susu lain […]